Nieuwsbrief 1

Beste lezer,

Het zijn bewogen tijden.

We zijn ondertussen 4 maanden onderweg om iets van ons bedrijfje te maken. Dat dat moeizaam verloopt in tijden van crisis zal niemand verbazen. Je ziet verkopen toch flink teruglopen. Wel zijn we heel erg blij met de verbeteringen die we hebben kunnen aanbrengen in ons atelier. Inmiddels hebben we een mooie grote keramiekoven, en hebben we ook een heuse professionele draaischijf staan. Gaandeweg kom je er verder achter wat wel en wat niet werkt. Je schuift wat heen en weer met kasten, probeert systemen aan te brengen om doelmatiger te werk te kunnen gaan.
Wel hebben we geluk met deze crisis in die zin dat het zonder een druk studieprogramma tijd bied om meer te experimenteren en nieuwe dingen te proberen. Veel nieuwe glazuren en soorten klei. Dit is een ontzettend leuk en verrassend proces waar we ook jullie als klant en kennis meer in willen betrekken.

Glazuren

Zo experimenteren we steeds meer met zelf geformuleerde glazuur recepten. Hierbij borduren we vaak voort op bestaande recepten om zo iets unieks te creëren.
Een van die glazuren waar wij zelf heel enthousiast van worden is een zogenaamd krater glazuur. Door hier bepaalde stofjes aan toe de voegen gaat het glazuur tijdens de stook als het ware ‘rijzen’, met als resultaat een massa aan bubbels en kraters. Omdat dit helaas niet een food-safe glazuur is zullen we dit vooral gaan toepassen op decoratieve producten zoals plantenpotten en vazen. Vooral op zwarte keramiek doet dit glazuur het echt super! De komende weken kan je zeker meer producten met dit glazuur in onze webshop verwachten!

productimg
Hier zie je het glazuur op een klein vaasje.

Kopjes

Ook zijn we erg druk in de weer met het creëren van een lijn met thee- en koffiekopjes. We werken hierbij op de draaischijf met een nieuw soort porselein wat wij recent ontdekt hebben. Dit glazuren we blauw, wat we later deels wegpoetsen om een mooi gepoetst effect te bereiken.
Als laatste kunnen we jullie met groot plezier mededelen dat we het assortiment in onze webshop radicaal uitgebreid hebben. Het heeft wat tijd gekost om alles te fotograferen en te voorzien van een omschrijving, maar het is dan toch eindelijk zover.
Kijk in de webshop
Bedankt voor het lezen, en tot binnenkort!
Groetjes,
Ben & Rowan.
nl_NLNL